søndag 25. mai 2014

Vi tok dagen tilbake


I går hadde vi bursdagsbarn i huset. I fjor ble det ikke bursdagsfeiring på dagen, fordi den sammenfalt med begravelsen til bestemor A. I år ville vi ta dagen tilbake, og la den handle om pur glede. 


Den ferske niåringen fikk frokost på senga. Så fort den var inntatt, måtte vi ut på trappa og lufte oss litt... Der fant niåringen en splitter ny sykkel. Den måtte straks prøves ut, og det var ikke mer enn et lite fraspark som skulle til før hun var halvveis nede i bakkene. 
Mens hun testa ut gava, gjorde vi voksne i stand til barneselskap inne. Det ble kirsebærballonger i taket (inspirert av Pinterest) og glade vårlige farger på bordet. 
Bursdagsbarnet hadde ønsket seg et prikketema, så vi prøvde å plotte det inn så godt vi kunne. 


Ellers var pyntinga stort sett improvisert. Litt gammelt, litt nytt, og en blomsterkvasttil slutt, så var vi i mål. 
Ute kom flagget opp, og sola ga det et kyss.
Etter altfor lang ventetid (i alle fall etter den ferske niåringens smak), kom gjestene. Først gaveåpning, så var det tid for mat: pølser, brownies, cupcakes og marshmallowsspyd, alt etter bursdagsbarnets egne ønsker. 
Bursdagssang ble sunget, og lys ble blåst ut. 
 Barna fikk bestille is i beger, hos den eminente kelner pappa. De fylte på med strøssel etter egen smak. Midt i alle søtsakene (ja, det var mye sukker i omløp...) var det også plass til oppkuttet frukt. Denne lagde barna fruktspyd av. 
Frukten var heldigvis minst like populær som søtsakene. Etter hvert ble barna kreative, og begynte å lage komboer av frukt og brownies. 

 Sola var virkelig i godlune, og etter mat gikk barna ut for å leke. Vi voksne organiserte natur-scavenging, ellers styrte barna sin egen lek. Mot slutten av bursdagen var det tid for å fiske etter godteposer. Ikke alle fikk det de ønsket på kroken på første forsøk...
...men alle endte opp med en godtepose til slutt..!


 Plutselig var barneselskapet over. Mye latter, mange smil, knallvarm sol og noen nye fregner på nesa ble bare noe av dagens utbytte. Og kakesmuler. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)