søndag 3. juli 2016

Et langt innlegg om et kjøkken jeg har blitt så glad i


Etter å ha bodd ei stund i huset vi har til låns, tok vi sats og valgte å pusse opp kjøkkenet. 
Det er bittelite, langt og smalt, og vi måtte tenke oss godt om før vi landet på en løsning. Vi valgte å sette inn to parallelle seksjoner, den ene med mindre dybde enn den andre. 

Vi kuttet ut vanlige overskap, for å skape en mer luftig følelse. Samtidig trengte vi all lagringsplass vi kunne få, og valgte forskjellige hylleløsninger, alle med den fellesnevneren at de har liten dybde. På den måten ruver ikke elementene i rommet (hylla over vasken er egentlig ei hylle for CDer og DVDer!). 

For å gi rommet karakter, malte vi en vegg med tavlemaling. Det viste seg å bli både praktisk og artig (særlig å våkne opp etter innvielsefest for kjøkkenet, og registrere alle særdeles viktige beskjeder som var blitt notert ned av gjester i løpet av kvelden og natta...). 


For å skape en lun stemning opp mot den svarte veggen, har vi hengt opp bilder på veggen midt imot. Sammen med planter og hengebelysning har dette blitt en skikkelig stemningsfull krok. 

Etter hvert har vi fått på plass en skikkelig kaffemaskin, og lukta av nykverna kaffebønner har blitt en del av atmosfæren på kjøkkenet. 
Vi ville at kjøkkenet skulle være et brukskjøkken, og selv om det er trangt, har vi prioritert å ha ting vi bruker mye framme, lett tilgjengelig. Det gir også en fin hjemmestemning. Her er det hverdag. Her lever og ånder vi. 
Noen ganger er det imidlertid deilig å bare la hverdagen summe litt for seg selv. Da er det perfekt å sitte ved kjøkkenbordet, se ut over bygda mi og falle ut av tiden en stakket stund. Her gir det sjelero å sitte. 

Nå er snart tiden vår på dette kjøkkenet oppbrukt. Vi skal videre. Heldigvis blir kjøkkenet værende, og vi kan når som helst komme på besøk til det. Det kommer bare til å ligge et steinkast unna...

2 kommentarer:

 1. Både trist og spennende, med andre ord. (",)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp. Det er vel det man kaller å gruglede seg. :)

   Ha ei fortsatt finfin uke.


   Klem fra Monja

   Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)