lørdag 29. juli 2017

4/4 Hamburg -Planten un BlomenDen siste dagen i Hamburg var vi i den fantastiske parken Planten un Blomen. Det er en oase av planter og blomster og ...vann. 


Parken er enorm, så vi valgte oss ut deler av den vi ville prioritere å se. Først gikk vi til den imponerende ansamlingen av drivhus, som rommer planter fra ulike klimasoner.


Fuktig, varmt og frodig. Og aldeles fengslende. 


Deretter ble det kjøligere og tørrere. Det bugnet av kaktuser og sukkulenter rundt oss, alt fra minier til giganter. 


Da vi kom ut av drivhusene, føltes det som vi hadde vært både i jungelen og ute på steppene, men TV-tårnet minnet oss om at vi fortsatt var kun et steinkast unna sivilisasjonen. 


Vi beveget oss så over i den japanske landskapshagen. 


Her er naturen temmet og formet på en imponerende måte. Overalt er det trimmede vekster, sildrende vannfall og små kronglete stier som inviterer til stille meditasjon. Vi fant til og med et tehus, der det til visse tidspunkt gjennomføres tradisjonelle te-seremonier. 


Videre gikk vi til rosehagen, som rommer mer enn 300 ulike roseslag. I tillegg bugner hagen av et vell av andre blomster. Frodig, frodig, frodig. 


I utkanten av rosehagen hørte vi med ett klassisk musikk, og vi beveget oss etter lyden. Der kom vi over et vannshow, der et vell av fontener beveget seg i takt med vakker klassisk musikk. Vi slo oss ned på plenen og nøt. 


Da showet var over og vi tok en titt på klokka, innså vi at tiden hadde forsvunnet som tryllestøv i vinden. Vi tok noen skritt til siden, og nesten som med klesskapet og Narnia befant vi oss plutselig i storbyen igjen. 


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)