søndag 31. desember 2017

Desember på Instagram


1. Den spirende julefølelsen og hvordan rommene litt etter litt fylles opp, før man helt til slutt er godt mettet og klar for blanke ark. 


2. Stemningsskapere. Den myke vinterkvelden. Lukten av klementiner og pepperkaker, og meditasjonen i å brette papirstjerner sammen. Lun bakst; bare se, ikke røre. 


3. Adventskvelds, mens vi venter på julens måltider. Pepperkakehøytid, med stor takhøyde for å smake på deigen. Lukten av nyutsprungne svibler. Lussekatt og kaffe -et kjærkomment avbrekk når det begynner å dra seg til. 


4. Hemmelighetskremmeri og gaveinnpakking: alle smiler lurt og prøver å gjemme seg unna en stakket stund.  Pepperkakepynting med full innlevelse. Prøvesmaking av julebaksten. 


5. Den rette stemningsskapende musikken. Juleavslutning for siste gang på mellomtrinnet. Konstruksjon i melis og andre søtsaker. Fellesskapet over grøten på lillejulaften, og gleden over å være den som stakk av med mandelen. 


6. Dagen vi har ventet på, der stress opphører, verden har skiftet hjertetakt og alt som er i vente er godt. 


7. Puddersnø og lyse romjulsdager. Julestemning i gamlebyen og kino med de man er glad i. Fullt utsprungne julegleder. Tiden som varer og varer, og dager som glir over i hverandre. 


8. Begynnende forventninger til det nye året. Den gode roen når snøen luner utenfor. Lyden av jul. Det viktige samlingspunktet, for måltider, spill og samtaler. 


9. Kontrastene. På den ene siden de rolige øyeblikkene, blomstenes forsiktige parfyme, stille tid med ei bok og snøen som ømt omfavner huset. På den andre siden latteren, fellesskapet, spillene, akinga og den godhjerta ertinga. Vi tar med alt dette inn i det nye året. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)