onsdag 31. januar 2018

Instagram i januar. Lunt. Hjemme.


1. Januar. Måneden som er full av spor etter det som nettopp var, men som samtidig insisterer på å være ny og annerledes, med en helt egen kraft. 


2. Julen ble plukket bort, og det som hadde vært pakket inn under treet ble en del av de blanke arkene. Hverdagen satte seg i oss igjen, med sine lukter, lyder og rutiner. Men enda var det noen små rester av høytid igjen, som vi vernet godt om. 


3. Tomrommet etter de velduftende juleblomstene ble fylt opp av krispy, fargesprakende tulipaner. Vi prøvde oss som hønsebarnevakter, og spiste kortreiste egg til den store gullmedaljen. M eksperimenterte med vegetarretter på kjøkkenet, og vi følte at vi var ganske flinke til å fylle inn på de blanke arkene. Litt ekstra godt føltes det når det grønne igjen viste tegn til å trives og gro, etter en liten dvaleperiode. 


4. Vi var mest hjemme, og holdt de gode hverdagsrutinene i gang. Varmt sitronvann før frokost, fletter til kvelds, måltider sammen og kvelder med total avslapping, skjermet for stress og krav. 


5. Den ene dagen rullet behagelig over i den andre, men tulipanenes stadier viste at tiden gikk. Vi vernet om kosen, selv når det ble travelt igjen og en termin skulle avsluttes. Midt i det høye tempoet var det ren meditasjon å se hvordan snøen lavet ned i sin rolige standhaftighet. Sjelefred. 


6. M sørget for hverdagsluksus med jevn forsyning av hjemmebakt brød. Mamma inviterte til koselige søndagsmiddager i den vesle stua si, og vinteren fortsatte å pakke alt inn i en sval lunhet. Vi passer på å verdsette disse middagene litt ekstra mye, nå som vi vet at det ligger endringer i lufta, og at det er på tide å snu timeglasset igjen når vinteren har gitt tapt for våren. 


7. Kvalitetstid sammen, alle tre. Vi har prøvd å ta bedre vare på åpningene, når de byr seg. Samtidig rom for alenetid med musikken og ordene. Dagene har blitt lengre og lysere. Vi har ladet. Vi er klare for å vende blikket litt mer utover i måneden som kommer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)