tirsdag 3. juli 2018

Matfestival 2018


I helga som gikk var det matfestival i den lille kommunen min. Men festivalen handlet ikke bare om mat. Det var en liten happening som samlet både lokalbefolkning og tilreisende turister to solrike dager. En av dagene kunne man for eksempel observere hvordan dresserte hunder sanker sauer. Disse forsvant først en runde blant publikum, men ble innhentet til slutt. Høydramatisk, selvfølgelig, men snipp, snapp, snute, det gikk bra til slutt. 


For barna var det mange forskjellige dyr å kose med, som for eksempel ponnier, griser og hundevalper. 


Litt uti festivalen var det tid for auksjon, og der var det mulig å by på noen av dyrene. En heldig budgiver kunne blant annet reise hjem med to haner til den nette sum av 200 kroner. For de som ikke var interessert i å ta med seg noe levende hjem, var det mange andre fristende alternativ. Hva med et villsvinhode, en rattkjelke eller rikelig med rakfisk?


De aller modigste kunne prøve å beseire denne villbassen. Han hadde nok vært ute en vinternatt før, men stått han av. Når man så var ferdig med å se på show, kose med dyrene, by på auksjon og ri på oksen, kunne man selvfølgelig kose seg med det festivalen egentlig handlet om: lokal, kortreist mat, basert på tradisjoner, kjærlighet og innovasjon. 


...  

Festivalen ble et positivt tilskudd til den lille bygda vår. Akk, måtte det bare bli flere somre med lokale matfestivaler...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)