mandag 22. desember 2014

Hjemmelaget sjokolade


For en del år siden plukket jeg opp en oppskrift på en kjempegod hjemmelaget sjokolade. Den ble fort en favoritt her hjemme, og nå er det blitt fast tradisjon å lage den hver jul. 








For å lage den trenger man

25 g smør
200 g melkesjokolade
200 g firkløver
100 g digestivekjeks
50 g hasselnøtter
50 g pistasjnøtter
10 små vaffelkjeks








Framgangsmåten er som følger: 

Del kjeks og nøtter i biter, og bland det sammen i en passende bolle. Legg bakepapir i en liten langpanne. Del opp sjokoladen, og smelt den sammen med smøret i vannbad over en kjele med småkokende vann. Rør hele tiden med en treskje, og pass på at det ikke blir for varmt. Når alt er smeltet, tas bollen med sjokolade vekk fra kjelen. Hell blandingen med kjeks og nøtter oppi. Rør godt sammen, og ha over i langpannen. Smør sjokoladeblandingen utover i forma, og klapp den gjerne godt ned. Sett det hele til avkjøling i kjøleskapet i ca en time. Del så opp i passende biter med en varm kniv. 









Garantert velsmakende!

2 kommentarer:

  1. Koselig med noen tradisjoner. :) Nydelige og stemningsfulle bilder. Ønsker deg og dine en riktig God Jul! :) Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha! Jeg håper du og dine hadde en flott julaften, og ønsker dere ei god jul videre.

      Juleklemmer til deg. :)

      Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)