onsdag 29. juli 2015

Kjøkkenet vårt


 For en liten stund siden byttet vi ut et utslitt kjøkken med et helt nytt IKEA-kjøkken. Én vegg er malt med tavlemaling. Sammen med den marmorimiterte benkeplata,  er dette med på å gi kjøkkenet litt ekstra edge. 
Kjøkkenet er langt og smalt, og det var tydelig at vi ikke kunne ha dominerende overskap. Vi hadde imidlertid stort behov for langringsplass, og trengte å utnytte veggplassen. Vi gikk derfor for et alternativ som ikke var fra kjøkkenavdelingen (skapene er muligens ment for DVDer og CDer...).
I den andre enden av kjøkkenet satte vi inn seksjoner uten full dybde. Vi trengte mer benkplass og oppbevaring. I taket hengte vi opp stemningslys. Disse er kjempekoselige å ha på når man ikke har behov for det skarpe kjøkkenlyset. 
Også i denne delen av kjøkkenet så vi behov for lagringsplass, og hengte opp noen småhyller for avlastning. Her er det kjekt å ha kopper og andre kjøkkensaker som ofte er i bruk. 
 Den siste nyanskaffelsen på kjøkkenet er en skikkelig kaffemaskin. Nykverna kaffebønner er med på å sette den helt rette kjøkkenstemninga. 
I vinduet henger ei lita lampe funnet på brukthandel. Den var opprinnelig ei bordlampe, men med noen små grep har den fått ny funksjon. 
Kjøkkenbordet er velbrukt, og står der det stod før oppussinga. De smårutede kjøkkenvinduene våre inviterer på en måte til å ha et kjøkkenbord plassert foran seg...
Kjøkkenet er bittelite, men vi føler vi har funnet løsninger som utnytter plassen på best mulig måte. 

Først og fremst har vi likevel fått et kjøkken som er praktisk, og som vi trives veldig godt på. Her er det godt både å lage mat, innta måltider sammen, og ikke minst sitte og se ut av vinduet...

3 kommentarer:

 1. Kjempefint! ☺ Masse personlighet, selv om utgangspunktet er masseprodusert. Og gode løsninger for oppbevaring på liten plass, det er ikke alltid like lett å få til.

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar. :) Det gleder meg å høre at du synes vi har fått til å gi det et eget preg. Det er viktig å ikke miste egen identitet midt oppi alt det masseproduserte. Det er fort gjort å gå seg vill..!

  Hilsener fra Monja :)

  SvarSlett
 3. Så koselig og personlig kjøkken :)

  SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)