torsdag 13. august 2015

London august 2015 II/III

 

Også dag to startet med en spasertur gjennom Hyde Park. En glimrende måte å komme seg effektivt fram på, uten å måtte vente på grønn mann og forholde seg til trafikkstøy og eksos. 
Siden vi var så godt i gang, la vi turen innom Regent´s Park også. Det ble etter hvert langt å gå, noe som var en god unnskyldning for å ta seg en pust i bakken. Og en is...Etter en lang gåtur, var det godt å få bekreftet at belønningen var som lovet. Vi kom til Camden og et yrende folkeliv. Det var fargerikt og levende og aldeles fortryllende. Her ble det vartet opp med teselskap tatt rett ut fra den eventyrlige verdenen til Alice, Mr. Bean vinket til forbipasserende fra et gatehjørne, og alle butikkene hadde fasader som så ut som overdådige kitschkunstverk. På Camden Market hadde de også et fantastisk utvalg av stilige
 t-skjorter og andre mer eller mindre festlige dippedutter. 


Her fant vi også Camden Lock Market, som for min del var den beste markedsopplevelsen vi hadde i London. Her ble man sulten av å gå, for her var det matboder med utvalg fra de fleste av verdens hjørner. Vi valgte imidlertid å være englandspatrioter, og gikk for klassisk fish&chips. 

 Det var også mengder av salgsboder her. Vi badet i vinylparadis, jeg siklet over gamle kameraer, og vi lot oss fascinere av spennende håndverksprodukter. Her kunne jeg vært lenge...


...men turen gikk videre til et tredje marked i Camden: Stables Market. Her var det over 1000 boder, med en salig blanding av mat, nytt og brukt. Det var flust av artige utstillinger, knæsje farger og individualister med hver sin fortolkning av street fashion. Til slutt innså vi at vi ikke kunne nå over alt, og bestemte oss for å sette strek. Da hadde vi utforsket utallige irrganger, og hadde helt mistet oversikten (på vei ut oppdaget vi til og med at det var enda en etasje å orientere seg i). Overveldet og mettet snublet vi ut. Slitne, men det var definitivt en erfaring verdt å ha med seg. 

Etter dette var vi klare for noe mainstream, og beveget oss over i Oxford Street for å prøve ut litt tradisjonell shopping. Før vi visste ordet av det, hadde også den dagen tatt kveldskåpa på. Vi kom til hotellet med noen nyervervede gnagsår, men fulle av kriblende, deilige inntrykk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)