mandag 30. november 2015

November -metamorfoser


1. Landskapet som er lukket rundt seg selv i tåkestillheten. Kruttsterk kaffe midt i alt det rolige og sakte. Lysskjær som bryter gjennom. Ventetid. Midt mellom senhøst og høytid. 









2. Oppmerksomhet til far. Søndagsidrett. Formiddagssola som enda kjæler dovent med rommene i huset. Gjærbakst og god tid. 









3. Så snur det plutselig: Mathallen i Oslo, visuelle inntrykk overalt hvor man snur seg, forrykende design  og show til langt på natt. Overgangen fra stille, rurale strøk til storbyen er brå. 








4. Nye overganger: Høst blir vinter, og ventetid blir til iverksettingstid. På tide å ta sats. Finne kjernen i seg og hente energi derfra. Juleforberedelsene er i gang. 








5. Kulda tar grep ute. Inne spiller vi vinyl og fyrer i ovnen mens vi pakker inn julegaver og gjør oss klare. Ute har himmelen farger som et akvarellmaleri, og den friske lufta river i nesa. 








6. Fra arbeid til fornøyelser i løpet av et lite knips. Fra uteliv og leven til rolige hjemmeforberedelser. 


...

November har vært en måned full av kontraster og endringer, som ett lite steg av gangen kommer til å ende opp i enda en julehøytid. Den skal bare komme. Jeg gleder meg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)