søndag 20. desember 2015

Fravær av innlegg=full julestri

Det har ikke kommet et eneste desemberinnlegg på bloggen min så langt i år. Det har ikke blitt tid. Men vi er likevel midt i forberedelsene, noe i alle fall Instagramkontoen min viser spor av. 
Årets adventskalender er enkel og omsluttet av en kurv. Tidligere har jeg hengt gavene opp, men i år prøvde jeg meg på en annen vri. Tidsbesparende og veldig brukervennlig!
Da adventstida ankom, kom det stjerner i vinduene, og julepynten ble innført trinn for trinn, sone for sone (overalt utenom akkurat her var det fullstendig kaos på dette tidspunktet. Julepynteskene stod midt på stuegulvet, og julepynten lå vilkårlig rundt dem, i et forsøk på å få oversikt...). 
Jeg klarte for en gangs skyld å kjøpe inn amarylliser i tide, så nå har de fått god tid på seg, og står klare til å slå ut i full blomst på akkurat rett tidspunkt (og ikke medio januar som det ofte har blitt til tidligere...). 

Vi hentet inn kvister og greiner fra naturen rett utenfor døra. Noen fikk litt ekstra pynt på seg, og noen fikk stå og dekorere i seg selv. 
Gode venner inviterte en hel gjeng til pepperkakebakeverksted, og store og små kjevlet, stakk ut og pyntet i timesvis. Verdens fineste førjulstradisjon. 
Rom for rom ble klart. Tendensen som går igjen i år er mange naturlige materialer og litt mørkere farger enn tidligere. 
Lussekattene i år bugnet av safran brakt med fra reise til Marokko, og smakte ekstra godt. 

Tiåringen og jeg har brettet papirstjerner sammen, og har etter hvert fått en omfangsrik samling. Vi vet ikke hvor vi skal gjøre av alle, men prosessen i seg selv er nesten viktigere enn hva vi gjør med dem etterpå...

Mange bilder er publisert fra kjøkkenet, rett og slett fordi det er det som er husets hjerte for tida. Her bakes det og lages julegodteri. Vi tenner kongerøkelse, hører på julemusikk og drar inn den fortryllende dufta av nylig utsprungne svibler. 


...

Vi er i rute, og fraværet av innlegg på bloggen vitner kanskje om nettopp dette...

2 kommentarer:

 1. Det var veldig fint hos deg. Ser at dere fikk litt snø. Her er det 15 plussegrader...Vårsvibler begynner å komme ut av jorda.
  God Jul til deg.
  Hilsen fra PillePalle

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Pillepalle! :) Vi fikk snø tidlig i desember, men den forsvant litt uti måneden. Nå krysser vi fingre for at vi skal få et lite dryss før jula er over. Ha ei fortsatt fin jul du også, og kos deg masse med familien din!

   Juleklemmer fra Monja

   Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)