søndag 13. mars 2016

New York 4 av 4


Den røde tråden i alt det gule. 

Det monumentale. 

Det hverdagslige. 

...

Vi hadde sett mye. Men noe manglet. 


Central Park. Gangstiene og lyktene. Kontrastene mellom natur og kultur: Manhattan skyline og de gamle, ærverdige trærne. Imagine: en oase for ettertenksomhet. Humoristiske nøttespisere. Alternative framkomstmidler. Minnesmerker. Fantastiske detaljer på uventede steder. Historisk sus. Benkene vi har sett på film. Sol i øynene. Lykke. Central Park: vi kommer tilbake. 

Noen steg til siden, og vi er plutselig midt ute i byen igjen. Men nå er det som om alt har fått et magisk skjær over seg. Vi har fått del i en hemmelighet. Vi vet nå hva som får storbyens hjerte til å banke.

Vi trekker inn på en diner for å hvile såre føtter. Over noen amerikanske pannekaker og et stykke med New York Cheesecake enes vi om at livet er godt. 


Vi legger i vei igjen, og blir svært positivt overrasket over Chelsea Market. Her syder det av kreativitet. 
 Siste shoppingopplevelse på turen: verdens minste platesjappe, med den tetteste kundeoppfølgingen det er mulig å få. Og med et imponerende variert utvalg. 


...

Med ett var New York-eventyret over for denne gang. Sola gikk ned, og vi trasket tilbake til hotellrommet for å pakke kofferter.Vi skal definitivt tilbake. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)