torsdag 22. desember 2016

Julens må-ha


Denne sjokoladen lager jeg hvert år. Det har rett og slett blitt en tradisjon. 

Du trenger: 


  • 25 gram smør
  • 200 gram Melkesjokolade
  • 200 gram Firkløver
  • 100 gram Digestivekjeks
  • 50 gram hasselnøtter
  • 50 gram pistasienøtter
  • 10 små vaffelkjeks

Slik gjør du: 

Del kjeks, sjokolade og nøtter i biter. Legg bakepapir i en liten langpanne. Smelt smør og sjokolade i vannbad over en kjele med småkokende vann. Rør hele tiden med en treskje og pass på at det ikke blir for varmt. 

Når alt er smeltet, ta skåla med smeltet sjokolade av kjelen og rør i kjeks og nøtter. Hell dette så over i langpanna og fordel blandingen utover. La det stå i ca en time til avkjøling. 

Del opp i biter. Bitene bør ikke være for store, da det er mye mat i hver bit. Oppbevares kaldt. Når sjokoladen først er servert, er det imidlertid ikke så nøye. Den blir stort sett spist opp før den rekker å smelte...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)