søndag 24. mai 2015

Ett år siden sist -allerede


 I dag ble niåringen tiåring. I går feiret vi barnebursdag. 


Bordet var pyntet med glade farger og hvitveis...

...og i taket gjorde vimpler sitt for å løfte stemningen. 


Ballonger og enda flere glade farger er nesten obligatorisk i barnebursdager. Ingen grunn til å gjøre et unntak denne gangen heller. 

Festen begynte, og mannen tok drevent imot pølsebestillinger, i alle slags kombinasjoner. Alt fungerte, så lenge sennep ble holdt utenfor.


Etter litt varmmat, var det tid for enda mer av det obligatoriske: synging av bursdagssang, blåse lys og telle kjærester, og ikke minst: spise kake. I tillegg til kaker hadde vi kuttet opp rikelig med frukt. Barna plukket sine personlige favoritter og lagde fruktspyd. Dette var minst like populært som de søte kakene. 


Til slutt i etegildet fikk barna legge inn bestilling på hver sin is i isbaren. Deretter bar det ut, for å bruke all den oppdemmede energien på noe fornuftig. 
Der lekte barna god, gammeldags gjemsel og både blåste og jaktet på såpebobler. Smilene og latteren satt løst. 

Etter masse lek og glede, var det tid for skattejakt. Barna skulle ut fra ei ferdig liste velge ut tre objekter hver å lete etter. For hvert objekt de fant og fikk godkjent fikk de én billett. Når de hadde klart å samle tre billetter, fikk de hver sin premieoverraskelse: 

Popcorn og godtepose. Og jammen: før vi rakk å blunke, var selskapet over. Barna dro hjem til sitt, og bare restene var igjen. 

Jeg som synes jeg nettopp ryddet opp restene etter forrige års barnebursdag... Tiden går så fort, og lille begynner å bli stor. 


4 kommentarer:

 1. Så koselig & fint pyntet.
  Vil nok tro at bursdagsbarna og gjestene var veldig fornøyd.
  Nyt siste dag av langhelgen.
  Klem Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig kommentar. :) Nyt siste rest av pinse du også.

   Klem fra Monja

   Slett
 2. Gratulerer til både Embla (fint navn! :)) og dere! :) Hørtes og så ut som en flott bursdag. Så lur skattejaktidè! Den ideen fikk jeg lyst å herme etter. :)
  Nyt siste fridag! Klem

  SvarSlett
 3. Takk for bursdagshilsen! :) Skattejaktideen har jeg plukket opp fra Pinterest, og den fungerer veldig bra. Barna er ivrige, og må bruke fantasien. Jeg liker dessuten tanken om at man må klare en liten utfordring for å få godteriet til slutt..! ;)

  Kos deg i timene som er igjen av pinsa du også!


  Klem fra Monja

  SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)