torsdag 31. desember 2015

Desember 2015 på Instagram


1. 
Vi begynte nedtellingen til julaften. Vi hadde fortsatt god tid. Tasset rundt i tøfler og kosebukser, og pyntet sakte men sikkert til jul. Vi bakte lussekatter med ekte safran og drakk mange kopper kaffe. Alt var i emning. 

2. 
Vi ble invitert til åpent hus og pepperkakebaking hos gode venner, og både små og store koste seg sammen. Papirstjerner ble brettet i hopetall, og kakeboksene fyltes gradvis opp med hjemmebakst. Vi fikk en førjulsgave av tiåringen: et boktre bretta på juleverksted. Julehjemmet begynte gradvis å ta form. 

3. 
Ute var det mørkt. Påfyll av snø lot vente på seg, og til slutt var det lille drysset som hadde kommet nesten borte. Vi fortsatte å gjøre i stand inne. Friske blomster ble satt i vaser, og den siste pepperkakebaksten kom i boks på bittelillejulaften. Plutselig var det bare én ventedag igjen. 
4. 
Tiden var inne for tradisjoner. Vi spiste grøt med mandel dagen før dagen, og tiåringen stakk som vanlig av med marsipangrispremien. Så var dagen her, og julestemningen la seg som et lunt teppe rundt oss da vi for n´te gang satte oss ned for å se på Tre nøtter til Askepott. Den ene juletradisjonen tok den andre, dagen jogget lett av gårde, og plutselig var det kveld, middag og tid for åpning av pakker. Da neste dag kom, var vi klare for å nyte roen. 
5. 
Første juledag reiste vi en tur på hytta, og nøt den friske høyfjellslufta. Sviblene hadde slått ut i full blomst i alle rom, og spredde den søtlige duften av jul. Julegavene kom fort i bruk, og dagene slynget seg behagelig av gårde i sitt eget tempo. 
6. 
Resten av jula har bestått av mengder av levende lys, spillkvelder og avslappende timer foran TVen. Kaffeslabberas med familie, glede over å være sammen og tid til store og små samtaler. Glede over at jula har vart helt til nå. Tilbakeblikk og forventninger på årets siste dag. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)