søndag 22. mai 2016

Barnebursdag fra begynnelse til slutt


Barnebursdagen startet med gaveåpning. Hver gjest trakk en lapp  fra en hatt. Hver lapp hadde ulike illustrasjoner. Deretter trakk bursdagsbarnet én og én lapp som matchet disse. Dette bestemte rekkefølgen på hvilken gave som skulle åpnes når, og var et fint alternativ til flasketuten peker på, som ofte kan ta litt tid. 


Deretter var det tid for pølseservering, rett fra den nyåpnede pølseboden. 
Så sang vi bursdagssang og blåste ut lys. Det med blåsingen viste seg å være fryktelig vanskelig. Vi telte opp ganske mange småkjærester...


I tillegg til kaker, hadde vi skåret opp frukt så barna kunne sette sammen sine egne fruktspyd. Dette har vi gjort i hver barnebursdag, og frukten er alltid mer populær en kakene. Heldigvis!


Etter all maten var det greit å komme seg ut og røre litt på seg. 


Såpebobler er fortsatt artig, og barna delte fint på å blåse og jakte på regnbueskimrende objekter på flukt mot den blå uendeligheten. 

Etter litt frilek, var det konkurransetid. Vi trakk lag, og ga instruksjoner. Lagene skulle samarbeide om å føre fem liter vann gjennom ei hinderløype. 


Når barna hadde kommet gjennom løypa, fikk de litt hjernetrim. Igjen måtte de løse oppgava som et lag. Alle vant, og alle fikk premie.  Premien var spesialtilpasset iskrem. Pølseboden ble raskt forvandlet til en isbod, og barna fikk bestille is etter eget ønske. 


Etter mer frilek, nærmet vi oss slutten på bursdagen, og det var tid for å fiske etter godteposer. Fulle av forventning kastet den ene etter den andre ut fiskesnøret. Ingen hadde flaks på første napp: både løvetann, sokker og tennisrackerter bet på, men alle barna endte opp med hver sin godtepose til slutt. 


...

Og så var enda en barnebursdag til veis ende. Hvem vet: neste år arrangerer vi kanskje ungdomsbursdag..?


...

Hjelp, hvordan gjør man dét..?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)