torsdag 9. mars 2017

Berlin 3/5Dag 3 prøvde vi en ny frokostplass. Plassen var delikat innredet, men ikke et must for framtida. Det var imidlertid deilig å få ha plassen for seg selv, og det ble en fin og rolig start på dagen. Vi tok U-Bahn til Kreuzberg, og tråkket litt rundt der for å ta inn inntrykk. 


Etter en liten stund dumpet vi inn på en tilfeldig café (bar på kveldstid), og det ble et aldri så lite høydepunkt. Fantastisk musikk og stemning, og herlig humoristisk interiør. Filterhouse var en liten skatt som vi mer enn gjerne drar tilbake til neste gang vi besøker Berlin. Vi hadde noen planer, men for det meste drev vi rundt i et forsøk på å bli bedre kjent med den mangfoldige bydelen. 

Etter hvert meldte behovet for å hvile beina seg igjen, og vi dro tilbake til et sted vi hadde vært før. Der fikk E seg en lenge etterlengtet is. Det blir aldri feil. 

Til slutt la vi inn en tur til Hallesches Haus, fordi vi hadde hørt så mye fint om det. Det skuffet ikke. I én del lå det en fantastisk inspirerende interiørbutikk, og i en annen var det innredet en stemningsfull spiseplass. Også hit drar vi gjerne tilbake. Etter å ha vært en stund i Kreuzberg, dro vi videre til Friedrichshain, en av mine favorittbydeler. Vi dro først til Urban Spree, en del av Raw Gelände som vi aldri helt har turt å gå inn på før. Her var det et rått galleri, med kunst av lokale artister. 


Siden vi først var i området, tok vi en nærmere titt på resten av fasilitetene også. Her myldrer alternativscenen, og det er nesten som en egen liten verden med mange spennende tilbud. Nå vet vi at det ikke er skummelt, og også dette er en plass vi har lyst til å utforske enda nærmere ved neste anledning. 


 Ikke én tur til Berlin uten en aldri så liten Fritz Cola. 


Jeg var ikke helt mettet på interiør, så da ble det litt mer. Vi avsluttet byvandringen med å handle litt vinyl. Deretter bar det rett på Burgeramt, for å spise det som skal være Berlins beste burger. På vei hjem til hotellet var vi rett og slett lykkelige. Berlin hadde gitt oss en helt fantastisk dag, full av inntrykk å ta godt vare på. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)