lørdag 10. mars 2018

Berlin 4/5. Kreuzberg, Hallesches Haus, Friedrichshain, Shakespeare & Sons og RAW


Dag fire i Berlin skulle starte med en liten tur innom Kreuzberg, for å besøke Hallesches Haus. Der så vi først på fine ting til huset, før vi slo oss ned i cafélokalet deres og delte et stykke aromatisk gulrotkake. 
I Kreuzberg fant vi for øvrig politiske budskap, sjarmerende bebyggelse og et yrende folkeliv. Etter noe  målrettet men mest tilfeldig trasking, dro vi videre til Friedrichshain. 


Her hadde vi et spesifikt mål: Warschauer Music Store, som har metervis av vinylskatter. Vi ble ikke skuffet denne gangen heller, og dro derfra med en tungt lastet pose. 


Etterpå satte vi oss på Shakespeare & Sons, café og bokbutikk på samme gang. Der fant vi oss et bord midt i stemmemylderet, så nøyere på platene vi hadde kjøpt oss, og kjente varmen sakte men sikkert ta bolig i oss igjen. Mye av tiden i Friedrichshain handlet bare om å ta inn inntrykk. Bydelen er full av store og små øyeskatter, og det er som de alle har en liten historie å fortelle. Friedrichshain vekker kreativitet og overskudd hos gjestene sine. 


Når vi først var i området, måtte vi ta turen innom RAW Gelände igjen. Street arten som var in the making sist vi var der, var ferdig nå, og ble en bekreftelse på hvor levende og vibrerende bydelen er. 


Området vi en gang syntes var litt skummelt, har blitt et sted det er obligatorisk å legge turen innom. Så fint med sånne vennskap. 

Etter å ha vært en stund på besøk hos denne gode vennen, vandret vi igjen over broa mot U-Bahn, vel vitende om at det ikke var siste gang vi skulle legge turen hit.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)