fredag 27. desember 2019

Ti måneder gammel


Siden sist har verden blitt så mye større. Lille D krabber i en rasende fart, og beveger seg fra rom til rom, alt etter hva hun er nysgjerrig på. Hver dag er hun på nye oppdagelsesferder.






Lille D vil gjøre seg så høy som mulig, og sitter mye på knærne. Hun gjør forsøk på å reise seg videre fra knestående også, men det er foreløpig på øvestadiet. Har hun noe å trekke seg etter, kan hun komme seg opp i stående nesten helt selv. Alt som skal til er et lite hjelpedytt og støttende voksenarmer når hun først har kommet seg opp. 






Hun koser seg fortsatt med mat, selv om det enkelte dager kan være litt vanskelig å holde fokus. Det er så mye hun må følge med på, og helst vil hun lage litt show selv også. Hun elsker å få oss til å le, og ler gjerne selv. 






Lille D er fortsatt raus med kjærtegnene. Bøker, bamser og mamma skal få nattakyss når hun legger seg. Hun lener seg gjerne inntil og klemmer, og har masse ro til å kose på fanget enda. 





Ordforrådet vokser og vokser, og det er tydelig at hun forstå flere og flere av de faste frasene vi bruker. Det er også artig for henne å prøve ut ord selv, og herming er en yndet aktivitet. Takktakk, neineineinei (med samtidig hoderisting) og borte begynner å feste seg, mens flere andre ord enda er på prøvestadiet. 





Nysgjerrigheten har virkelig våknet, og hun peker aktivt i bøker og på verden rundt seg. Hun vil vise oss ting og vite hva de heter, gang på gang. Hun har også oppdaget at noen steder er mer interessante enn andre og har funnet seg en yndlingsskuff, der det er babysnop å finne. Her forsyner hun seg gjerne, alltid med glimt i øyet. Noe sier meg at vi har mange ertestreker i vente...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)