søndag 14. august 2016

1/4 Sommer i Berlin


I dag er det én uke siden vi ankom Berlin. 


Vi tok straks i bruk U-Bahn for å bedre kunne utnytte det byen har å by på. Etter å ha kommet fram til riktig bydel, tok vi raskt en tur på café for påfyll av energi. 

Siden det var søndag, gikk  turen til Boxhagener Markt. Der åpenbarte det seg et fantastisk marked med et mangfold av skatter. Det var litt frustrerende å måtte gå forbi så  mye flott, men vi kjøpte ei lampe, og tørsten ble slukket. I alle fall for en liten stund. 


På vei fra markedet snublet vi over RAW-Gelände. Vi tok en svipptur innom området, men ble litt usikre på hva det egentlig var, og gikk fort videre. I etterkant har jeg forstått at det blant annet er et område med rom for intellektuelle kunstprosjekter, utstillinger og markeder. Neste gang vi skal til Berlin skal vi definitivt utforske dette litt nærmere. 


Bydelen Friedrichshain er skitten og slitt, men den er også fargerik,  mangfoldig, imøtekommende og humoristisk. Og vi var enda ikke ferdige med den. 


Men før vi gikk videre, var det på tide med en pust i bakken igjen. Vi fant en schnitzel-plass (!) på et trafikkert hjørne, og observerte en stakket stund verden som passerte forbi, mens vi nøt hver vår iskalde Fritz-Kola. 


Siste stopp i Friedrichshain denne gangen ble East Side Gallery. På den ene siden kunne vi observere de klassiske motivene utført av utvalgte artister, mens det på den andre siden var laget en utstilling som viste mennesker rundt i verden som lever i krigssoner i dag. Kanskje ekstra sterkt å oppleve i nettopp denne konteksten. 


Etter en lang søndag vendte vi nesa mot hotellet. På veien fikk jeg se med egne øyne det tyskelevene mine fant ut i et prosjektarbeid:  alle trærne i Berlin har et nummer. Gigantisk by, men med et hjerte for den enkelte. Stor men intim. Grenseløs og omsorgsfull. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)