lørdag 6. august 2016

Fantastiske Langedrag Naturpark


I går dro store og små til Langedrag Naturpark, klare for en dag med litt annerledes påfyll. Og det ble det virkelig.


Vi vandret rundt på området, og fikk hele tiden god guiding og informasjon om dyrene. Visste du for eksempel at i Russland regnes elgen som et husdyr, og at den brukes til både melke- og kjøttproduksjon og ikke minst som ridedyr..?

Vi fikk muligheten til å gå inn til noen av dyra og være med på foring. Vi kan nå krysse av servert-elg-med-gulrot-fra-hånda-og-strøket-den-i-pelsen av to-do-lista vår. Reinsdyr og fjellrev var også på foringslista, men da syntes noen det var tryggest å holde seg på utsiden av gjerdet. 

Grisen Emma er Langedrags egen diva, og har til og med egen side på Facebook. Litt humørsyk og morragretten, men med mengder av artig attitude. 

Det var et leven uten like rundt oss, og lyder fra blant annet påfugler, haner, duer, sauer, griser, kuer og hester bidro til sammen til en annerledes og spesiell konsertopplevelse (på orkesterplass). 

 Langedrag ligger tusen meter høyt, og ser ut som et norsk folkeeventyr. Den friske fjellufta og den fantastiske utsikten bidrar til å gjøre helhetsopplevelsen fantastisk. 
Vi hadde med egen lunsj, og kunne nyte den under åpen himmel. Etter at vi selv var forsynte, fikk vi se ulv og gaupe få mat. 

Små, myke nøstekaniner hoppet rundt føttene våre, mens villsvin, geiter, påfugler og reinsdyr innimellom tok seg en gåtur blant de besøkende. For ikke å snakke om grisen Emma...

Den opplevelsen som imidlertid gjorde størst inntrykk, var besøket hos de sosialiserte ulvene. Samspillet mellom dyrevokteren og ulvene var magisk; hun var en del av flokken, og vi fikk se hvordan de snakket sammen på ulvespråk. Da vi fikk være vitne til hvordan de tre ulte sammen, stoppet tiden opp. Kameraet ble glemt, og noe ble ristet løs inni meg. Jeg kan ikke beskrive det med ord, men jeg vet at fra nå av vil noe være annerledes. Jeg har rett og slett fått en innsikt jeg ikke har hatt tidligere. 

Ja, det ble virkelig en annerledes dag. Ikke først og fremst innholdsmessig, men på grunn av følelsen som sitter igjen etterpå. Et besøk på Langedrag kan virkelig anbefales. Godt innhold, med et viktig budskap i bunnen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)