onsdag 31. august 2016

August -den gradvise overgangen fra sommer til høst


1. Vi fortsetter å skape et hjem. Interiøret faller på plass, vegger males og rom gjenskapes med andre funksjoner enn tidligere. Vi samles rundt en ny spiseplass, og leter stadig etter inspirasjon på veien videre. 
2. Vi drar til Langedrag, og får nærmøte med alt som føles ekte og godt. En skikkelig balsamopplevelse. 
3. Det er fortsatt sommer, og vi tar en tur til Berlin. Vi nyter lokal mat og drikke, vandrer gatelangs, går på oppdagelsesferd, farter rundt på U-Bahn, lar oss fascinere av streetart og merker oss hvordan hver bydel har sin egen arkitektur. 

4. Vel hjemme igjen har vi litt tid til å finne roen før høstens eventyr starter. Det er tid for skolestart.

5. Vi lytter til velbrukt vinyl og får den gode høststemningen. Det vi nettopp var i har allerede blitt minner. Vi lengter tilbake mens vi planlegger en tur til. Jeg gjør et 20-kroners-kupp på årets første loppemarked, og begynner så smått å ta i bruk den nye arbeidsplassen min. 

6. Fjellet er innpakket i bomull. Sikten er begrenset, men alt føles så mykt og rolig. Vi holder varmen med nystekte lapper og rolig flakkende ildtunger. 

7. Hjemmets genesis fortsetter. Litt gammelt, litt nytt og mye grønt. Det føles riktig, selv om det tar litt tid. 

8. Agurkplanta er henta inn, og strekker seg mot høstens dovne solarmer. Lufta begynner å få et kjøligere drag, og det føles helt greit. Hender kan varmes rundt varme kaffekopper når det blir for hustrig. Og så er det plommer, da. Endelig plommer igjen. Jeg kan fint forsone meg med at sommer har blitt til høst. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)