søndag 4. november 2012

Langsom søndag. God søndag

Søndager er alltid lengre enn andre dager synes jeg. Av og til kan det være litt frustrerende, men stort sett er det bare godt -hvis man bare vet å utnytte dagen som sakte snegler seg av gårde.

Søndager er dager man gjerne bruker litt ekstra tid på kjøkkenet. Plutselig har man så mye bedre tid til både å lage mat og spise mat.
Frokosten varer lenge. Da er det litt ekstra kos å forberede den litt ekstra også. I dag tok vi oss blant annet tid til å kutte opp litt frukt. 
Deretter tok vi det vi hadde av kombinerbare ingredienser, og lagde en søndagssmoothie. 
På søndager pleier vi også ofte å unne oss litt ekstra god kaffe. Denne søndagen har vi kost oss med opptil flere kopper (kanskje for mange?) med Malabar. Det er godt, det..! Litt etter frokost er det helt naturlig å begynne å tenke på middag. Tilberedelsen av søndagsmiddager er nemlig et kapittel for seg selv, og skal gjerne ta litt tid. I dag tok mannen tak og laget mandelkjernepudding. Nå står den og godgjør seg, mens husets beboere går rundt og tråkker og vet at søndagen har enda mer godt i vente... Hvis vi virkelig skal slå på stortromma (selv om ingen kostholdseksperter vil anbefale det...), lager vi vafler litt utpå kvelden. Rett og slett fordi søndagen har vært så fin, og fordi vi ønsker den skal vare bare litt til. Langsom søndag = god søndag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)