søndag 3. februar 2013

Søndagsscones


Hadde det ikke vært for Blogglandia, hadde jeg aldri hørt om Lemon Curd. Og hadde jeg likevel kommet over det (Lemon Curd, altså), er det ikke sikkert jeg hadde vært klar over hvor godt det smaker sammen med scones. 








En og annen søndag starter vi dagen med å bake scones og dekke på til et skikkelig kalas av et frokostbord. Da koser vi oss lenge og vel, og spiser mer enn vi har godt av (det må vel være lov på en søndag, sånn at man har energioverskudd til å slenge seg med på plutselige søndagsimpulser..?).








Oppskrifta vi bruker er veldig lettvint, og resultatet lar ikke vente spesielt lenge på seg: 

8 dl hvetemel
1 ts salt
4 ts bakepulver
100 g smør
3 1/2 dl melk

Bland mel, salt og bakepulver. Tilsett smør, og smuldre det i melblandingen med fingrene. Rør inn melka, og elt det hele sammen.

Del deigen i fire deler, og lag runde emner. Klem dem litt flate. Kutt et kryss i overflaten på hver scones, og prikk dem med en gaffel.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter. 


Sconesene er best mens de er ferske, så spis dem helst med en gang. :) 


PS: Det gjør seg med all slags syltetøy på, gjerne sammen med en skive hvitost. 

PPS: Oppskrifta er henta fra Familiens store kokebok, utgitt av Skolebokforlaget i 1999.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)