mandag 4. august 2014

Berlin, del 1/3



Deilig bagelfrokost på Impala Coffee i Schöneberg. Her er det deilig avslappet stemning, og de lokale kommer gjerne hit for å få en god start på dagen. 









Hadde vi blitt lenger i Berlin, kunne dette fort blitt en stamplass for oss også. 









Spøk...








...og alvor i Schöneberg. Denne delen av byen har vært og er en viktig scene for homofile i Berlin. Historisk sett har det ikke alltid vært problemfritt, men i dag framstår bydelen som glad og avslappet. Her er det rom for alle. 








På veien videre snublet vi over secondhand-butikken Garage. Den var enormt stor og hadde et fantastisk utvalg av klær. Ikke minst var innredningen i en klasse for seg. Butikken har fått tilnavnet The fun basement, og det er helt på sin plass. 








Det var rett og slett en übercool butikk, men uten at den av den grunn var ekskluderende. Prisnivået var fornuftig, og i en seksjon av butikken var det mulig å kjøpe klær til kilospris. På onsdager har de til og med happy hour, og da er det enda rimeligere å handle her. En liten (stor) perle. 








Videre gikk turen til Aquarium Berlin. Her lot vi oss fascinere av fargerike, vakre, stygge, komiske og skumle fisker. 








Jeg kom så nært haier som jeg har behov for å komme. Hit men ikke lenger...








Vakker arkitektur mellom etasjene. 








Vi fikk fin kontakt med en sjarmerende fyr...









...og fikk nærstudert en sommerfugl i et ikke-fluktig øyeblikk. 









Deretter var tiden inne for å prøve ut U-Bahn. Det var veldig oversiktlig og greit, og vi valgte å benytte tilbudet mye de neste dagene. 








Vi reiste til bydelen Kreuzberg 36, som sies å være en av de mest fargerike i Berlin. Dette er et multikulturelt område, og har rommet flere husokkupanter, punkere, kunstnere og ikke minst tyrkiske immigranter. Dette bærer bydelen preg av; den ser litt sliten ut, men  alternativkulturen piffer det hele opp og gir den et spennende uttrykk. 









Mye flott streetart og mange politiske budskap dukket opp mens vi flanerte rundt i bydelen. Her mener man alvor..!









Det var varmtvarmtvarmt, og vi måtte legge inn flittige ispauser. Det var godt for både store og små. 









Føttene var slitne, men hjertene ble glade da vi fant Pony Hütchen, en liten bruktbutikk fullstappet med møbler, bruksgjenstander og klær. 












Og så hadde de så fint gulv der..! 











På vei tilbake til hotellet stakk vi innom Markthalle neun. Her er det er yrende folkeliv på markedsdager, og da kan man visstnok få kjøpt den beste lokale maten Berlin har å by på. Denne dagen var det stille og rolig her, men atmosfæren var det ingenting å utsette på. 












 Til slutt hadde vi brukt opp hele dagen, og vi var godt slitne alle sammen. Da var det godt å kjøle seg ned i svalt vann. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)