onsdag 6. august 2014

Berlin, del 2/3Ny dag nye muligheter. Vi valgte å starte denne også med frokost på Impala Coffee. Ingen grunn til å bytte ut det trygge, og vi visste at vi ville trenge godt med energi denne dagen. Dette skulle nemlig bli den store shoppedagen...

Here now: Alexanderplatz
Her møtte vi et torg med yrende folkeliv. Torget kunne by på boder, mat, kunstneriske innslag, ulike aktiviteter for barn, sykkeltaxier i hopetall og mye mer. For ikke å snakke om gode shoppingmuligheter.

Please feed the dragon.

På Alexanderplatz ligger også Weltzeituhr, en installasjon som gjør at man kan orientere seg om hva klokka er i ulike store verdensbyer.  
Hvis man ikke er så opptatt av hva klokka faktisk er, kan man kanskje ta seg tid til å filosofere over begrepet tid. 
Fernsehturm er visstnok 368 meter høyt, og ruver derfor godt i landskapet. Alexanderplatz er imidlertid et av de bedre stedene å forevige dette monumentet på, og det gjorde vi. Som de gode turister vi var...
Etter å ha sugd til oss inntrykkene fra Alexanderplatz, dro vi tilbake til utgangspunktet vårt for å fortsette shoppinga der.  Men først: kaffepause og en ørliten matbit.

Vi var i handlegata Kurfürstendamm resten av dagen, da det var mer enn nok å forholde seg til der. Mellom slagene fikk vi knipset enda noen turistattraksjoner, som for eksempel Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche. Den var imidlertid under restaurering, så noe bildescoop fikk vi ikke.

 Vi gikk inn i butikker og ut av butikker i timesvis, og alle i reisefølget kom over noe som traff deres interessefeltet. Mannen fikk et uventet møte med eviggunge Marilyn, og virket riktig fornøyd med det...

Til slutt var vi så slitne at alt var morsomt (en sinnsstemning som gjerne oppstår når man er overtrøtt og gira...), og da vi kom over denne utstillingsmonteren var slaget tapt. Det ble bare fnising ut av det. Vi innså at det var på tide å avslutte shoppinga og kanskje få i oss litt mer mat...

2 kommentarer:

 1. Så flotte reisebrev du lager! :) Ser vi har vært på noen av de samme stedene, som i Kreuzberg og vi var inne i Kaiser Wilhelm- katedralen. Husker jeg fallt for de søte blomsterbutikkene som var i Berlin, følte de poppet opp på hvert hjørne! ;)
  Second- hand- og bruktbutikken dere besøkte så kjempespennende ut!
  Nå er det vel ikke så lenge til du også starter jobb igjen? Jeg starter opp med fire planleggingsdager om en knapp uke.
  Liker bloggen din veldig godt! :) Flotte bilder og så fin tekst! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk, det var koselig å høre at du liker reisebrevene og bloggen min! :) Det er veldig godt å få positiv respons på noe man legger såpass mye av meg selv i. Jeg føler at jeg pøser ut litt mange bilder, men det fungerer jo litt som ei dagbok for min egen del, så hvorfor ikke..? Jeg setter forresten stooor pris på at du liker både bilder og tekst. Jeg knoter litt med det nye kameraet mitt, og ser jo at jeg av og til slett ikke får det til... Godt å høre at da at jeg ikke skjemmer meg helt ut! :)

   Ja, nå er det uten tvil snart slutt på sommerferien. I midten av neste uke blir det planleggingsdager på meg også. Jeg får noen spennende nye utfordringer det nye skoleåret, men kjenner det skal bli litt skummelt å hoppe ut i det..!

   Helt til slutt: jeg liker bloggen din også veldig godt! :) I fare for å repetere meg selv: Den er så stemningsfull og fin. Gleder meg til neste innlegg! :)

   Kos deg alt du kan i innspurten av ferien din.


   Klem fra Monja

   Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)