søndag 20. januar 2013

[DIY] Retrolampe


Atter en helg som inneholdt besøk på den lokale bruktbutikken. Der plukket jeg opp denne lampa. Jeg likte utseendet på den, men planen var likevel ikke å beholde den som dette... 


 Min interesse samlet seg først og fremst om lyskuplene. Fra før av hadde jeg liggende en lampefot og en retro lampeskjerm funnet på loppemarked for flere år siden. Den har aldri fått komme skikkelig til sin rett. Jeg begynte med å træ den ene lyskuppelen ned på lampefoten. 
Deretter var det tid for den neste. Den gikk fint inn i sporet fra den første, og foten ble dermed stabil og fin. Jeg hadde skikkelig flaks, da den totale lengden på lyskuplene passet perfekt til lengden på lampefoten. 
Pæra i på toppen,...
...lampeskjermen oppå der igjen, og VIPS så var jeg jammen ferdig..!

Tipset plukket jeg opp fra Tid for hjem for noen år tilbake (tror jeg). Det er riktig tilfredsstillende å endelig ha fått prøvd det ut. Og når det ble både rimelig og dekorativt, kan jeg nesten ikke være mer fornøyd.

Ha en finfin søndag, med eller uten DIY-prosjekter. :)

2 kommentarer:

  1. Jeg har to slike glasskupler liggende i påvente av at jeg finner en kul messinglampe. Har en lampefot fra Ikea jeg ikke bruker, skal jammen gi det en tjangs..

    SvarSlett
  2. Høres spennende ut. Lykke til! : ) Det er veldig tilfredsstillende når det viser seg å gå bra..! ;)

    SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)