tirsdag 27. november 2012

[DIY] Papirstjerne

1) Begynn med å brette arket som illustrert på bildet.

2) Klipp av den overflødige papirbiten. Nå sitter du igjen med et kvadratisk stykke papir.

3) Vend kvadratet slik at den brettede linjen ligger loddrett foran deg. Brett venstre hjørne inn mot midten, deretter høyre. Arket har nå form som en liten papirdrake.

4) Ta tak i spissen øverst på arket, og la den møte det høyre hjørnet. Fold tilbake, slik at du får tilbake drakeformen.

5) Gjenta det hele, denne gangen ved å la spissen på arket møte det venstre hjørnet. Fold ut igjen. 

6) Åpne opp drakeformasjonen på høyre side. Ta tak i øvre høyre del av arket og brett. Pass på at du følger den bretten du har laget her tidligere.

7) Brett delen av arket som ikke helt har falt på plass enda, slik at den ytterste kanten blir liggende parallelt med laget med papir rett under (den delen du brettet i trinn 6).


8) Ta tak i hjørnet på venstre side, som nå ligger under bretten du laget i trinn 7, og løft det slik at det ligger øverst. 

9) Ta tak i flippen på venstre side, og fold den to ganger, etter de brettene du allerede har laget. Først bretter du hele flippen ned, så bretter du den øverste delen av flippen opp igjen. Dette vil jeg senere referere til som trekkspillflippen.


Lag fire til, slik at du til sammen sitter igjen med fem deler papir. Disse kommer til å utgjøre hver sin tagg i stjerna. 11) Du skal nå begynne med å sette sammen stjerna. Ta en del i hver hånd. Vend delen du holder i venstre hånd i 90 graders vinkel.

12) Før delen du holder i venstre hånd mot den du har i høyre. Smett nedre del av arket inn i trekkspillflippen, som om du skulle legge det i ei lomme. Delene skal nå være flettet  i hverandre. Trekkspillflippen fra papiret i høyre hånd skal ligge oppå papiret fra venstre hånd. Ta tak i trekkspillflippen og brett den ned mellom de to lagene med papir som papirflippen i venstre hånd består av. 

13) Nå har du festet de to første stjernetaggene sammen. Gjenta prosessen. Den delen du har i venstre hånd skal føyes sammen med den du holder i høyre hånd. Det du er ferdig med å brette i høyre hånd, kan du etter hvert brette bak den delen du er i ferd med å brette. På denne måten forholder du deg kun til to papirdeler om gangen, den høyre og den venstre. 
14) Når du har føyd delene til hverandre, setter du den første enheten sammen med den femte.  15) Med litt dandering blir stjerna symmetrisk.  ... og da er det verste overstått. Å få det opp på veggen etterpå er ingen sak..!

7 kommentarer:

 1. Så koselig blogg du har! Og tusen takk for fin fremgangsmåte på papirstjerner. Det har jeg lyst til å prøve!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg er nybegynner, men det er artig å prøve seg fram! Håper du lykkes med papirstjernebrettinga. Tvi, tvi, og ha en fortsatt fin kveld du også. :)

   Slett
 2. Takk for en flott forklaring, jeg fant oppskriften og prøvde å brette den i lilla.
  Resultatet var i dagens blogginnlegg og jeg har fått mange spørsmål i ettertid.
  La en link til ditt innlegg - kjempe flott forklaring! Håper du synes det er ok :-)

  Fin adventstid, nyt den!
  Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at det var mulig å benytte seg av forklaringen! Resultatet ble dessuten kjempeflott. :) Jeg setter pris på at du la inn en link til innlegget; takk!

   Ha ei fortsatt strålende adventstid du også. Før vi vet ordet av det er den blitt til jul..! ;)

   Slett
 3. Hei!

  Tusen takk for kjempefin forklaring! Håper det er greit at jeg har lagt den til i "Den store papirstjerneoversikten", naturligvis med kred og link til dette innlegget :)
  (Og så må jeg spørre - hvor langt nord i landet? :) Jeg befinner meg og ganske langt nord, om enn ikke helt på toppen - nærmere bestemt Harstad :))

  -Vera, foldyouso.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har lagt til stjerna i oversikten! Det setter jeg selvfølgelig stor pris på..! :)

   Jeg holder til omtrent like langt nord som deg -i nærheten av Sortland. Harstad blir nærmeste by med litt størrelse, så det hender vi tar oss en shoppingtur dit. ;)

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)