onsdag 3. september 2014

NIB-utfordring: #likebrabrukt


Månedens NIB-utfordring er helt etter mitt hjerte. Jeg forelsker meg i velbrukte ting gang på gang, drar dem med meg hjem og gir meg ikke før jeg har funnet en plass til dem. Spiseplassen vår på kjøkkenet bærer preg av nettopp det. Stolene er plukket med fra brukthandler og loppemarkeder, mens bordet har en forhistorie hos  bestemora til ei venninne. Den lille trehylla ved siden av er også et bruktfunn, så vel som dippeduttene som har fått plass i den (unntatt Een. Den er temmelig ny). 

Jeg tar gjerne med meg gammelt porselen hjem også. Det er nesten så maten smaker bedre fra disse tallerknene...

Spiseplassen vår er også godt brukt. Bordet er arvet, og stolene er samlet over tid fra ulike steder. Den lille teakhylla ble vi eiere av da vi for noen år siden kjøpte et godt innbodd hus nordpå. 

Jeg liker så godt slitasjen, fortellingene og karakteren i ting som har vært brukt. De åpner for fantasien, og får meg til å drømme meg bort. Jeg liker å kjenne at jeg er en i ei rekke, og at vi kan ha glede av de samme tingene, på forskjellige steder og til forskjellige tider. 
Flere av de store møblene våre er også godt brukt. Her er spesielt skapene godt representert. Nevnte jeg at kurven til strikketøyet er sanka fra en gammel lafta garasje, og at lampa i vinduet er et loppemarkedfunn?

Små og litt større bruktfunn er plassert rundt i huset, og er med på å gi varme og personlighet til interiøret. 

I TV-stua vår er det meste brukt fra før. Pallene er riktignok foredla til en sofa, men de var jo godt brukt før de ble til nettopp det. 

Dette skapet har blitt med på en lang reise fra nordnorge, og det har vært litt av en jobb å flytte på det. Vi kunne imidlertid aldri funnet en mer verdig oppbevaringsløsning for DVDene våre, så skapet måtte bare bli med på flyttelasset. 

Sånn kunne jeg ha fortsatt, nærmest i det uendelige, men jeg skal prøve å vise et snev av selvbeherskelse... Flere eksempler på at mye kan være #likebrabrukt finner du her


10 kommentarer:

 1. Bare digger ditt koselig hjem! Kjempefine bilder. Lykke til!
  Klemmer fra PiPa

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Han en fortsatt finfin søndag. Klemmer tilbake. :)

   Slett
 2. Ååå, det store, grå skapet deres!! :)

  Gratulerer så mye med dagen som var og god helg! :) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har blitt veldig glad i det grå skapet vårt. Det ble bygget i huset vi kjøpte for noe år siden, og for å få det ut av huset og med i flyttelasset måtte vi demontere toppen. Det var imidlertid aldri noen tvil: det måtte og skulle med! :)

   Takk for bursdagshilsen, og nyt siste rest av helga. :)


   Klem Monja

   Slett
 3. Wow for noen lekre bruktfunn dere har. Kjempe moro og gå på loppejakt og finne nettopp slike skatter som det dere har funnet. Et nydelig og personlig hjem :)
  Ha en fin helg. klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselige ord. Jeg er veldig fornøyd med samlinga av skatter vi har fått etter hvert. Det kribler litt ekstra i magen når man kommer over dem, og så vet man bare at de er nødt til å bli med hjem.

   Ha ei fortsatt fin helg du også! :)


   Klemmer tilbake.

   Slett
 4. Dån og dån så flott deg store gråe skapet deres var. Liker stilen din kjempegodt. Så gjennomført og stilig det kan bli selv med så mange ulike loppefunn satt sammen til ett. Du har virkelig sansen, ingen tvil om det! Lykke til i ufordringen. Klem fra Beate

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, for en hyggelig hilsen å få! Jeg tror stilen min er gjennomført ugjennomført, men jeg trives med det. :) Og PS: Jeg liker stilen din veldig godt også!

   Kos deg massemasse i helga.


   Klem fra Monja

   Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)