torsdag 31. desember 2015

Å fortelle 2015 gjennom 12 bilder


Januar. 
Vi tok hverdagen tilbake etter julehøytiden. Vi fylte huset med tulipaner, lagde våre første belgiske vafler hjemme, drakk kakao i det iskalde vinterværet og koste oss med julekakerester. 


Februar. 
Vi fartet mye: til IKEA, Oslo, Kongsbergmarken og sist, men ikke minst til Sørlandet for å besøke søsteren min. Vi feiret morsdag, hadde dilla på tapas, og kjente på at dagene ble lengre og lysere. 

Mars. 
Måneden stod i fornyelsens tegn. Vi begynte å male soverommet, kontorområdet fikk hvite vegger, og vi startet på oppussing av kjøkkenet vårt. Vi dro på fjellet og opplevde solformørkelse, niåringen deltok på sitt aller første UKM og vi kjente på at vi hadde påskeferie. Aller mest kanskje niåringen selv, som vant den store fruktkurven på fotballgruppas kakelotteri. Mens alt dette skjedde, begynte våren å vise ansikt. April. 
Vi dro til Amsterdam, uten å vite hvor vi skulle. Overraskelsen ble avslørt på flylassen. Da vi kom hjem, gjorde vi kjøkkenet og soverommet ferdig. Niåringen deltok på et sangshow med tema mobbing, og vi fant årets første hvitveis. 


Mai. 
Vi feiret norges nasjonaldag og at niåringen ble til tiåring. Vi tok enda en tur til Sørlandet, og feiret enda litt mer bursdag. Jeg ble forelsket i en olapult som jeg ga nytt liv til. Våren var kommet for å bli, og vi begynte å gå toppturer.  

Juni. 
Vi ventet utålmodig på sommeren, og da den lot vente på seg, svingte jeg malekosten enda litt mer. Vegger og gulv skiftet farge, og huset fikk et ganske annerledes uttrykk enn tidligere. Vi begynte å plukke inn blomster fra hagen, og spiste hjemmelaget rabarbrapai og rabarbrasyltetøy. Juli. 
Sommeren lot fortsatt vente på seg, men på en liten utfart til Tønsberg fikk vi heldigvis oppleve et skikkelig sommerdøgn. Ellers dro vi en liten svipptur til Danmark, jazzet oss på Kongsbergjazzen, pustet inn frisk fjelluft på hytta og besøkte gode venner på Lillehammer. Vi fortsatte å gå på fjellturer og fikk dagene til å romme noe, selv uten insisterende sommervær. 


August. 
I august besteg jeg Gaustatoppen, deretter dro vi til London. Etter retur, dro vi til Oslo, der tiåringen fikk se internasjonale fotballstjerner spille treningskamp. Høsten begynte å melde sin ankomst, og vi laget blåbærsyltetøy for å markere dette. Vi hadde kinofremvisning i garasjen, og storkoste oss med et gjensyn med Den fabelaktige Amelie. Plutselig begynte et nytt skoleår, og vi måtte finne tilbake til hverdagsrytmen igjen. 


September. 
Jeg feiret bursdag, vi fortsatte å gå på toppturer i fantastisk høstlandskap og laget plommesyltetøy av plommer høstet fra vår egen hage. Oktober. 
Det ble mannens tur til å feire bursdag, mens jeg kunne feire at loppesesongen hadde vært helt fantastisk. Høsten fortsatte å imponere, og vi gikk på fjellturer som gjorde uutslettelig inntrykk. 


November. 
Det første snøfallet kom, men det hvite gullet ble ikke liggende lenge. November ble en lang ventemåned, innhyllet i tåke og tid som gikk sakte. Heldigvis fikk jeg ristet av meg litt av rastløsheten på jentetur til Oslo og på konsert med Onklp og de fjerne slektningene. Plutselig sluttet tiden å gå sakte. Vi satte i gang med juleforberedelsene. 


Desember. 
Årets siste måned kom, men liknet mest av alt på en vårmåned. Mens varmegradene herjet ute, gjorde vi imidlertid i stand til jul inne. Til slutt var heldigvis ventetiden over, og både julaften og snøen kom.  På årets siste dag tenker jeg at dette har vært et travelt, men innholdsrikt år. Et år med mange gode minner. 

2 kommentarer:

 1. Koselig oppsummering, trivelig å lese. Godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk -koselig å høre! Ønsker deg også et godt nytt år. Det skal bli spennende å se hvilke nye prosjekter dere setter i gang med i huset deres. :)

   Klem fra Monja

   Slett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)