onsdag 26. juli 2017

Hamburg 1/4
Vi ankom Hamburg tidlig om morgenen, og det første vi gjorde, var å få oss en solid frokost. Lokalet duftet av nykvernede kaffebønner og ferskstekte pannekaker, og vi fikk den best tenkelige start på besøket. 

Stedet vi spiste på heter Nord Coast Coffee Roastery, og er veldig populært. Vi var heldige som fikk både bord (neste dag var vi ikke like heldige) og en hyggelig introduksjon til byen. Etter frokost la vi turen i retning Sternschanze, en koselig bydel med mange små butikker og trivelige spisesteder. Vi sugde til oss stemningsfulle inntrykk hele veien. 


Etter tusenvis av skritt i sterkt solskinn, var det deilig å slappe av med is og Fritz Kola. Og hva var vel mer passende, i byen der Fritz Kola har sitt opphav?Vi fant ikke like mye street art som i Berlin, men det dukket opp noen uttrykk innimellom.

Men om byen ikke kunne konkurrere med Berlins nerve og råhet, hadde den mye finkultur å by på. Og bak de mest forseggjorte fasader fantes de samme skattene som i Berlin. Bak denne døra befant det seg for eksempel ei røff vinylsjappe, med musikk for de smaleste anledninger. Og da vi gikk hjem for kvelden, var det deilig å kjenne på at vi var i storbyen, men skjermet for støy. Lyden som bar aller tydeligst var fuglesangen i gata ved hotellet. Det må være ganske unikt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)