fredag 28. juli 2017

Hamburg 3/4


Det ble søndag, og vår siste hele dag i Hamburg. Vi brukte en del tid i den fantastiske parken Planten un Blomen (som det kommer mer om i et eget innlegg), men gåturen til og fra denne var heldigvis en opplevelse i seg selv. Vi spankulerte, lot oss drive hit og dit, tok oss tid, og nøt soldagen. 


Etter parken, dro vi til havneområdet. Der så vi imponerende arkitektur og et skikkelig glansbilde av byen. Her er det tydelig at det er lagt ned mange penger, og at dette er et område de lokale er stolte av.Vi fikk den gode maritime følelsen, noe som jo ikke er hverdag, når man bor i innlandsnorge. 


Vi ble faktisk så inspirerte at vi bestemte oss for å ta en finere middag på en av elverestaurantene. Det kostet penger, men når man for hver bit man tar kjenner hvordan de ulike ingrediensene utfyller og optimaliserer hverandre, er det bare å nyte. 


Vi beveget oss etter hvert bort fra det tetteste havneområdet, men befant oss fortsatt nær elvebredden.


For er det noe Hamburg har mye av, er det vann. Og broer. Faktisk flere enn både Venezia og Amsterdam til sammen. 


I området fant vi et kaffebrenneri med café, der vi fikk kjøpt med oss noen kaffebønner å prøve ut hjemme. Vi rakk å få i oss ei presskanne med kaffe også, før vi avsluttet byvandringen vår. 


Og som en aller siste hilsen, fikk vi med oss litt av enda et gateteater. Fulle av inntrykk, solvarme i fjeset og med slitne føtter, tuslet vi tilbake til hotellet for å pakke kofferter og gjøre oss klare for hjemreise. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)