Klar for sørstatsmat?
Forrige farsdag kom denne boka i hus. Det gjenstår enda å teste ut mange oppskrifter, men vi har likevel fått oss en foreløpig favoritt: scones.
Deigen skal ikke heve, så sett ovnen på 200 grader først som sist.
1. Sikt følgende i en bolle:
* 5 dl hvetemel
*3 ts bakepulver
*2 ts sukker
*1/2 ts salt
2. Kna inn 100 gram smør eller margarin i melblandingen (det er også mulig å smelte smør og røre dette inn i blandingen sammen med melka).
3. Hell i 2 dl melk. Helst helmelk, men lettere melk fungerer også.
4. Kjevle ut deigen til den har en tykkelse på 1,5-2 cm.
5. Bruk et glass eller en kopp med ca 6 cm i diameter, og stikk ut sconesene. Kjevle overskuddsdeigen på nytt og stikk ut enda flere scones. Til slutt skal du ende opp med rundt åtte stykker.
6. Stek sconesene på 200 grader i 10-15 minutter. Det blir yummy!
Etter at du har avkjølt sconesene i rundt ti minutter, er det bare å finne fram favorittpålegget. Lemon curd er magisk på nybakte scones...
Tilbehøret trenger imidlertid slettes ikke å være søtt. Mer "fornuftig" pålegg gjør seg like godt.
Etter hvert som man blir tryggere, kan man gjerne begynne å eksperimentere mer. Det er mulig å bruke grovere mel, eller fylle sconesene med noe av det man liker godt. Eller hva med å steke dem i form for et litt mer eksklusivt uttrykk?
Hvis dette så fristende ut, skulle det vel ikke være noe i veien for å teste ut ekte True Blood-scones..?
Oj, scones har jeg helt glemt. Bakte masser av det før. Fort gjort og smaker godt, med smør, ost og syltetøy...:) Synes denne kokeboken din så veldig spennende ut.
SvarSlett