torsdag 4. april 2013

Flere fristelser


Klar for sørstatsmat?









Forrige farsdag kom denne boka i hus. Det gjenstår enda å teste ut mange oppskrifter, men vi har likevel fått oss en foreløpig favoritt: scones. 








Deigen skal ikke heve, så sett ovnen på 200 grader først som sist. 

 1. Sikt følgende i en bolle: 
* 5 dl hvetemel
*3 ts bakepulver
*2 ts sukker
*1/2 ts salt

2. Kna inn 100 gram smør eller margarin i melblandingen (det er også mulig å smelte smør og røre dette inn i blandingen sammen med melka).

3. Hell i 2 dl melk. Helst helmelk, men lettere melk fungerer også.










4. Kjevle ut deigen til den har en tykkelse på 1,5-2 cm.

5. Bruk et glass eller en kopp med ca 6 cm i diameter, og stikk ut sconesene. Kjevle overskuddsdeigen på nytt og stikk ut enda flere scones. Til slutt skal du ende opp med rundt åtte stykker. 

6. Stek sconesene på 200 grader i 10-15 minutter. Det blir yummy! 








Etter at du har avkjølt sconesene i rundt ti minutter, er det bare å finne fram favorittpålegget. Lemon curd er magisk på nybakte scones...










Tilbehøret trenger imidlertid slettes ikke å være søtt. Mer "fornuftig" pålegg gjør seg like godt.










Etter hvert som man blir tryggere, kan man gjerne begynne å eksperimentere mer. Det er mulig å bruke grovere mel, eller fylle sconesene med noe av det man liker godt. Eller hva med å steke dem i form for et litt mer eksklusivt uttrykk?

Hvis dette så fristende ut, skulle det vel ikke være noe i veien for å teste ut ekte True Blood-scones..?

1 kommentar:

  1. Oj, scones har jeg helt glemt. Bakte masser av det før. Fort gjort og smaker godt, med smør, ost og syltetøy...:) Synes denne kokeboken din så veldig spennende ut.

    SvarSlett

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)