fredag 4. august 2017

Sverige 1/2


I starten av uka tok vi oss en improvisert svipptur til Sverige. Ingen forventninger, ingen planer, bare åpenhet. 


Vår første stopp var på Vitlycke museum i Tanum. Der ble vi servert historier fra bronsealderen, og vi besøkte en bronsealdergård. Barna kunne være med på tidsriktige aktiviteter og hilse på husdyr, og de som ville kunne gå en natursti og lære mer om hverdagen i bronsealderen.

Men museet hadde enda mer å by på. Vi gravde oss enda lenger tilbake i historien, da vi så på 8000 år gamle helleristninger. Flott med litt historisk påfyll, selv når det er sommerferie. Etter dette kjørte vi til Grebbestad. Der gikk vi rundt langs brygga og strakk på beina etter lang kjøring. Deilig med frisk sjøluft og sommerstemning. 

Etter hvert krevde slitne bein en liten pause. Vi snublet inn på Sjögrens i backen, og jammen hadde vi flaks. Lokalet hadde mange kriker og kroker, og rundt hvert hjørne var det en ny overraskelse. Atmosfæren var utrolig fin, og det var bare en fornøyelse å vente på maten. Og da den til slutt kom på bordet, steg stemningen enda et hakk. 

Etter dette var vi klare for å kjøre mot dagens siste mål: campingplassen og den lille stugan vi hadde leid oss der. I randsonen av campingplassen åpnet hele landskapet seg. Vi gikk en kveldstur i den veldig friske vinden, og fikk gjennomluftet hele systemet.  


Til slutt trakk vi oss tilbake til stugan, drakk kaffe fra termos, tente et medbragt lys og lyttet til krimmysterier på podcast. ...

Vi var enige om at vi hadde improvisert fint på den første dagen vår i Sverige. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)