torsdag 8. mars 2018

Berlin 3/5. Prenzlauer Berg, vanntårnet, Kulturbrauerei og mainstream shopping


Også dag tre startet vi i Prenzlauer Berg. Der speidet vi etter Fernsehturm i nye kontekster, drømte om å ha leilighet i Wasserturm, og hoppa på ei trampoline vi kom over. 


Vi oppsøkte Rykestraße, ei gate med mange koselige småbutikker. Gata har gitt navn til ei ordentlig god plate, laget av Hanne Hukkelberg mens hun selv bodde her, og låtene derfra klang med i hodet hele veien.
Etter litt tid til fots, trengte vi å sette oss ned litt, og kom over en sjarmerende perle av en café. Marmorbordene, metrene med sofa, lysekrona, stukkaturen og veggmaleriet. Mmmmm...
Videre gikk turen direkte til Kulturbrauerei. Der måtte vi lete etter de store bokstavene med det fine budskapet, ellers var mye ved det samme.


I en av de store murbygningene var det et museum, med gratis inngang. Vi bestemte oss for å ta turen hit, og ble veldig positivt overrasket. Der fikk vi vite mer om tiden med jernteppe og Stasi, og hvordan hverdagen i DDR var. Det ga rom for ettertanke. Med litt kulturpåfyll i bagasjen, dro vi videre på litt mainstream shopping. Vi møtte sambygdinger som var i storbyen samtidig som oss og loffet glade hjem til hotellet igjen etter mørkets frembrudd. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for alle kommentarer og hilsninger. Jeg setter stooor pris på hver og en av dem. :)